BEM'er Gezondheid stelt zich voor!

BEM'er Gezondheid stelt zich voor!

10 maart 2023 Auteur NSMV

Carla Schoot is namens de GGD Hart voor Brabant betrokken bij 'Niet Stapelen Maar Vervangen' als Bosche Educatieve Makelaar.

  • Naam: Carla Schoot
  • BEMrol: Gezondheid
  • Organisatie: GGD Hart voor Brabant
  • Specialiteiten: Gezonde School

Als medewerker gezondheidsbevordering werk ik al vele jaren bij deze GGD. Met een aantal collega’s ondersteun en begeleid ik scholen in de gemeente Den Bosch bij de uitvoering van de Gezonde School-aanpak. Aan iedere school is een Gezonde School adviseur gekoppeld.Daarnaast hebben we ook een taak als Gezonde Wijk adviseur. In de Bossche wijken staat bij ons  aandacht voor positieve gezondheid én een gezonde leefstijl centraal. We kijken welke vragen en behoeften er rondom gezondheid zijn, die we samen met inwoners én partners in het sociale domein oppakken.

Waarom vind je NSMV een belangrijk project?

NSMV is een mooi project waar voor het PO vraag en aanbod samen komen, hier geldt 1+1=3!Leerkrachten kunnen doelgericht zoeken naar activiteiten, lesprogramma’s, gastlessen of ander aanbod waarmee ze reguliere lessen kunnen vervangen. Leerlingen worden hiermee meer uitgedaagd om te ontdekken en hun talenten te ontwikkelen. De aanbieders zijn beter in beeld doordat het (lokale) aanbod op één plek te vinden is.  

Waarvoor kunnen mensen jouw benaderen?

Met vragen over Gezondheidsthema’s (o.a. voeding, relaties & seksualiteit, welbevinden, hygiëne, slaap en gehoor) kun je bij mij terecht. Ik pak vragen van scholen zelf op óf zet het door naar de juiste collega Gezonde School adviseur. Ook aanbieders kunnen mij mailen als ze vragen hebben.

Wat is je wens voor het onderwijs en jouw thema over 5 jaar?

Mijn droom voor de toekomst is dat alle Bossche scholen een Gezonde School zijn, met leerlingen die zich kunnen ontwikkelen, lekker in hun vel zitten en geleerd hebben om gezonde keuzes te maken: voor nu en later!